Yale ERP040THN36TE082:
Dash or Instrument Cluster

After a minute or two on normal operation the battery level indicator on the dash goes blank. The back light is still lit and the forklift still operates nomally. The dash will still show the blinking wrench but not trouble codes. I am trying to determine if it is the dash or something before it that has a problem.
  • Posted 25 Sep 2015 00:21
  • Discussion started by cbarnes
  • Pennsylvania, United States
Showing items 1 - 1 of 1 results.
1st thing is to confirm you have a good battery, and the battery is not loosing voltage under load. read "at rest" voltage and hydraulic stall (not more than 3 seconds max lift height stall, should not drop more than10% of "at rest" voltage").
Next is to confirm no shorts to frame from ANY power cable of less than 100K ohms.
  • Posted 25 Sep 2015 10:04
  • Modified 25 Sep 2015 10:05 by poster
  • Reply by edward_t
  • South Carolina, United States
"it's not rocket surgery"

Having trouble using the Discussion Forums? Contact us for help.

Forkliftaction.com accepts no responsibility for forum content and requires forum participants to adhere to the rules. Click here for more information.

Upcoming in the editorial calendar
HANDLING MATERIALS IN HARSH OR SPECIALIZED ENVIRONMENTS
Feb 2024
REDUCING OPERATING COSTS WITH FORKLIFT FLEET MANAGEMENT SYSTEMS
Mar 2024
Terex posts strong 2023 results Norwalk, CT, United States
Rail King RK330
Coraopolis, Pennsylvania, United States
New - Sale
SMV (Konecranes) 32-1200C
Balling, Denmark
Used - Sale
Global Industry News
edition #1166 - 15 February 2024
A big belated gong xi fa cai, kung hei fat choy, chuc mung nam moi and happy new year to all our readers who celebrate the lunar new year... Continue reading